Banner
Banner
Banner
Banner

Ohjeet

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Käyttöohje Suomi kaikille -palvelun käyttäjille


Suomi kaikille -sivusto tarjoaa tietoa matkailukohteista, aktiviteeteista ja palveluista. Lisäksi sivustolta löytää kommentteja ja esteettömyystietoja kohteista.


Suomi Kaikille -sivujen hakunäkymä, josta voi hakea mm. kuntien ja maakuntienperusteella, sekä palveluiden mukaan ja sanahaulla.
Kuva 1. "Suomi Kaikille" -sivujen hakunäkymä


Sivuston käyttö

Palvelun etusivulta pääsee "Etsi kohteita"-sivulle klikkaamalla "Kohteet ja palvelut" painiketta vaakasuorassa olevasta päävalikosta. "Etsi kohteita" -sivulla voit hakea matkakohteita kohteen maantieteellisen sijainnin, kohteen tarjoamien palvelujen, esteettömyystietojen, erityissoveltuvuuden ja sanahaun perusteella. "Tarkempi haku" painikkeella pääsee määrittelemään hakukohteen tarkempia tietoja.


Kuva tarkennetusta hausta, voi hakea mm. liikkumisen, invapaikoituksen, inva-wc, yms mukaan sekä tarkempien palveluiden ravintola, retkeily....
Kuva 2. Tarkennetun haun valinnat


Esimerkkihaku

Etsitään esimerkiksi Oulun läänistä Kuusamosta mökkiä, jossa on inva-WC. Läänin kohdalta valitaan siten Oulun lääni ja kunnista Kuusamo. Mökkien etsimistä varten klikataan painiketta "Tarkempi haku". Tarkemman haun kategorioista valitaan "Palveluista " "Mökki" ja "Esteettömyystiedoista" valitaan "Inva WC tärkeä".

 

Kuvallinen lista hakutuloksista yhteystietoineen
Kuva 3. Lista hakutuloksista


Klikataan sivun oikeassa alareunassa olevaa "Hae" -painiketta. Valituilla kriteereillä löytyy yksi tai useampia hakutuloksia, joiden tietoja pääsee selaamaan joko klikkaamalla kohteen nimeä tai "Lue lisää"-linkkiä.

 

Rullaati-Rukan kohdesivu
Kuva 4. Rullaati-Rukan kohdesivu

 

Sivulla on kohteen yhteystiedot, kuvaus kohteesta ja sen tarjoamista palveluista sekä kohteen esteettömyystiedot. Kohteen esteettömyystiedot saa näkyville klikkaamalla "Esteettömyys" -välilehteä pyörätuolinkuvien alapuolelta.

 

Rullaati-Rukan kohdesivun esteettömyystietoikkuna
Kuva 5. Esteettömyystietoikkuna


Uuteen hakuun pääsee sivun vasemmassa reunassa olevan palkin kohdasta "Haku". Tätä kautta pääsee jälleen "Etsi kohteita"-sivulle.