Banner
Banner
Banner
Banner

Jyväskylän matkakeskus

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Blogi

Hannikaisenkatu 20, 40100 Jyväskylä

Jyväskylään saatiin uusi matkakeskus vuonna 2002. Koska rakennus on näin uusi, se on myös esteetön. Matkakeskukseen saapuvat linja-autot, junat (korotettu laituri) ja sieltä löytyy myös pysäköintitalo. Matkakeskus on aivan keskustassa. Kun matkakeskuksen pääovesta tulee ulos ja lähtee ylöspäin Väinönkatua, niin parin korttelin päästä ollaan jo kävelykadulla, jonka varrelta löytyvät kaikki isot ostoskeskukset ja kaupat. Matkakeskuksesta pääsee hyvin hissillä kävelyputkeen, joka vie radan yli. Radan toiselta puolen, suoraa matkakeskusta vastapäätä, löytyy myös Paviljonki (jossa järjestetään mm. konsertteja ja messuja). Kävelyputken ongelma on vain tällä hetkellä kulunut lautalattia. Sähköpyörätuolin alla se jyristää ikävästi ja valtavien möykkyjen takia voisin kuvitella, että pienipyöräisellä kelattavalla tuolilla olisi tosi hankalaa edetä. Kävelyputken kummastakin päästä pääsee ulos hissillä, ramppia ja rappusia pitkin.

Matkakeskuksen ovet avautuvat sähköisesti. Lipunmyyntila on joskus ruuhka-aikaan ahdas sähköpyörätuolin kanssa, mutta aina on tilaan mahduttu. Sen sijaan lipunmyynnin tiski on aivan liian KORKEA pyörätuoliasiakkaita ajatellen. Odotusaula on avara ja lasiseinien läpi näkee hyvin pihalle, linja-autojen ja junien saapumisen.  Junat saapuvat/lähtevät pääsääntöisesti raiteelta 1 aivan aseman vierestä. Jotkut junat kuitenkin saapuvat/lähtevät raiteelta 2 ja tällöin pitää mennä liukuportaita tai hissillä ensin ylös radan ylittävälle kävelysillalle ja sieltä hissillä tai rappusia raiteelle 2. Odotussalissa on selkeät infotaulut lähtevistä ja saapuvista junista/linja-autoista. Junien aikataulut löytyvät raiteiden suuntaisen oven yläpuolelta ja linja-autojen aikataulut vastaavasti linja-autolaitureille johtavan oven yläpuolelta. Lisäksi kuuluttavat normaaliin tapaan saapuvat/lähtevät vuorot.

Asemalta löytyy HYVÄ invavessa. Taksit ja parkkipaikka löytyvät aseman länsipäädystä.Aseman ulko-oven edustaltakin löytyy muutamia parkkipaikkoja. Lisäksi asemalta löytyy erilaisia oheispalveluita, Hesburger, R-kioski, Cafe Picnig, karkkikauppa Kalpis ja Intialainen ravintola Shalimar (http://www.ravintolashalimar.fi) ja pankkiautomaattikin löytyy. Tilavassa asemahallissa voi kahvia ja ruokaa nauttia asemasalin puolella. Emme ole oikein mahtuneet syömään ja juomaan sähkäreidemme kanssa esim. intialaiseen, mutta olemme ottaneet lautasemme tilavampaan pöytään, joita löytyy runsaasta ravintolan edestä asemasalista. Koska matkakeskus on uusi, se on tosiaan helppo ja esteetön paikka. Mielestäni on hyvä, että linja-autoasema ja rautatieasema on yhdistetty matkakeskukseksi, koska se helpottaa, jos on jotain jatkoyhteyksiä, niin ei tarvitse siirtyä esim. 500 m matkaa toiseen paikkaan, raahaten tavaroita räntäsateessa perässään.

Tervetuloa Jyväskylään!