Banner
Banner
Banner
Banner

Asuntomessut Kuopiossa

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Blogi

Minun piti aloittaa tämä blogi jo talvella, mutta jotenkin se jäi. Jossain vaiheessa yritin kirjoittaa, mutta käyttöliittymä tuntui jotenkin hankalalta. Sisään kirjautuneena saattoi olla vain puoli tuntia. Sen jälkeen piti kirjautua sisään uudestaan - ja menetti kaiken kirjoittamansa. Toivottavasti atk-puoli on saanut fiksattua havaitsemani ongelmat.

Aluksi lyhyt esittelyni. Olen 29-vuotias Kynnys ry:n puheenjohtaja, teologian opiskelija ja tamperelainen kunnallispoliitikko. Vielä pari viikkoa olen töissä opiskeluterveydenhuollon asiantuntijana SAMOKissa, sitten pari vuotta kestänyt sijaisuuteni loppuu. Asun Tampereella Tammelan kaupunginosassa aviomieheni ja kolmen seurallisen kissan kanssa. Käytän pyörätuolia. Rakastan matkustelua ja kaunokirjallisuutta.

En ole koskaan käynyt asuntomessuilla ennen viime viikkoa. Käsitykseni on ollut sellainen, että siellä on liikaa portaita ja ahdistavan paljon ihmisiä. Kuopion asuntomessuilla totesin, että käsitykseni on ollut oikea. En suosittele asuntomessuja pyörätuolin käyttäjälle, ellei ole avustajaa mukana. Yhteenkään kohteeseen ei olisi päässyt ilman avustajaa. Keskustasta messualueelle kulkeva bussi ei ollut matalalattiainen. Tulomatkalla parkkipaikan ja messualuuen välistä matalalattiaista bussia kuljetti onneksi herttainen partasuu, joka suostui muitta mutkitta ajamaan keskustaan asti. Myönteistä on, että tyylin vuoksi tehdyt kahden-kolmen rappusen tasoerot ovat näkemäni perusteella menneet pois muodista.

Yhtä vähän voin suositella messuja vegaaneille eli ihmisille, jotka eivät käytä eläinkunnan tuotteita. Söin messupäiväni aikana pelkkää soijajäätelöä, koska ei ollut muuta. Paluumatka bussissa olikin sitten sangen epämiellyttävä.

Ensi vuonna asuntomessut järjestetään ihan toisella puolella Suomea, Kokkolassa. Silloin messujen teemana on esteettömyys. Olen päättänyt olla varovaisen toiveikas, sillä tiedän, että on varsin hyvin mahdollista tehdä viihtyisiä, tyylikkäitä ja esteettömiä omakotitaloja. Mieheni muistutti, että Kokkolassa on luonnostaan ainakin yksi este vähemmän kuin Kuopion messualueella: "Pohjanmaahan on ihan tasainen, ei ole inhottavia mäkiä."