Banner
Banner
Banner
Banner

KORPILAHTI, SATAMA 29.7.2010

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Blogi

- Toimiva taukopaikka Jyväskylä Tampere välillä -

Kahvila-Ravintola SATAMAKAPTEENI

Korpilahdentie 8 • 41800 Korpilahti

 

Matkustimme Jyväskylästä Korpilahdelle invataksilla. Olimme ilmoittautuneet kulttuurikävelylle ja taisi olla heinäkuun kuumin ilta! Kulttuurikävelyn lähtöpiste oli uudelta Satamakapteeni rakennukselta. Korpilahden satama on hyvin kaunis ja se on Päijänteen rannassa. Korpilahti oli aikaisemmin oma kuntansa, mutta kuntaliitosten myötä se on liitetty Jyväskylään. Uusi satamarakennus on rakennettu tänä vuonna ja rakennuksessa on onnistuttu mielestäni suunnittelun suhteen myös esteettömyysnäkökulmasta hyvin.  Satamarakennus on puuta ja invaramppi on jännästi ”piilotettu” osaksi seinän taakse ja on osa rakennusta. Usein näkee ramppeja, jotka tosiaan NÄKEE  jo kauas. Koska tämä ramppi on seinän sisällä, niin tämän luulisi pysyvän kuivana ja ei pitäisi olla liukas talvellakaan. Kokonaisuus oli rakennuksena tasapainossa ympäristön kanssa.

 

 

Kulttuurikävely jatkui satamasta vanhaa valtatietä eli nykyistä pääkatua Martinpolkua pitkin. Tiedossamme oli, ettei kulttuurikävely ollut mikään esteetön retki, mutta ajattelimme, että osallistumme siihen niiltä osin, kuin se on meille mahdollista. Olin etukäteen ilmoittanut, että osallistumme sähköpyörätuoleilla ja tämä olikin huomioitu hyvin, reittiä valittaessa. Hellettä oli yli 30 astetta.

 

Korpilahti sijaitsee Tampere-Jyväskylä valtatien (nro 9) varressa ja voisin suositella Satamakapteenia esim. TAUKOPAIKAKSI, jos on jollain pidemmälläkin automatkalla. Itse ainakin viettäisin taukoni mieluummin täällä, kuin perinteisellä bensa-asemalla.  Satamakapteenista löytyy TILAVA invavessa-lastenhoitohuone. Niin ja tietysti tähän paikkaan kannattaa tulla myös veneellä, jos sattuu Päijänteellä seilaamaan!!! Satamakapteenissa sijaitsee lisäksi Ulla Huttusen ja Arto
Salmisen PIKKUINEN emali- ja puutaidemyymälä, johon kannattaa tutustua.

Satamakapteeni oli avoinna klo 23 saakka ja niin nautimme iltateet Päijänteen rannassa, auringonlaskun siivittämänä. Ilma oli kuin linnunmaitoa ja järvi tyyni.

http://www.satamakapteeni.fi/