BannerBanner
Banner
Banner

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Bluelist 25.1.2009

Tällä kertaa listalla on kolme ravintolaa, joissa saa hyvää ja kahdessa erinomaista ruokaa. Tunnelma niissä kaikissa on erilainen mutta hieno. Aivan toista kuin monet nykyiset 'muovikoristellut' ravintolat. Mutta tule mukaan paljastamaan hyviä, mielenkiintoisia ja esteettömiä kohteita.

Kalle Könkkölä

 

Ravintola Kosmoksen etuoviRavintola Kosmos Helsingissä, Kalevankatu 3

Ravintolaan mennessä on oven sisäpuolella yksi askelma, mutta portsari tuo puisen irtoluiskan jota myöten pääsee helposti sisään. Ravintola on harvoja vanhan kuosinsa säilyttäneitä ravintoloita. Monet taiteilijat käyvät ilmapiirin ja erinomaisen ruuan innoittamina Kosmoksessa. Ravintolassa on myös inva-vessa.

 

Kuvassa Ravintola Kosmoksen sisäänkäynti

 

 

 

 

 


Ravintola Teini Turussa, Uudenmaankatu 1

Vanhan suurtorin ja vanhan Raatihuoneen kupeessa.

Historiallinen ympäristö, jota ei Suomessa monessa paikkaa koe. Ravintolaan on esteetön pääsy, ainoa ongelma on pihan vanha nupukivetys. Ravintola on varmaan Turun parhaita ja itse asiassa Jukka Kumpuvuori on suositellut ja opastanut minut sinne ensikerran.  Ruoka on erinomaista ja paikalla on tietenkin inva-vessa. Ravintolassa on tunnelmaa.

Ravintola Teinin etuovi

Ravintola Teini sisältä

Kuvassa ylhäällä vasemmalla Ravintola Teinin sisäänkäynti, ylhäällä oikealla Ravintola Teini sisältä.

 

Helsingin asemaravintola Eliel

Hieno vanha ympäristö. Sali on kunnostettu.  Kansainvälinen rautatieasema tunnelma, jota ei koe missään muualla Suomessa. Aseman lasikatteinen laiturialue tuo oman tunnelmansa. Keski-Euroopassa olen joskus kokenut samaa fiilistä. Ruoka on hyvää perusruokaa. Inva-vessakin on, vaikka lukkojen takana.

Ravintola Elielin etuovi