Osallistu esteetöntä matkailua tarkastelevaan tutkimukseen

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Voisitko jakaa matkakokemuksesi esteetöntä matkailua tutkivan tutkijan kanssa? Kirjoita, nauhoita tai sanele vapaamittainen kuvaus jostakin matkakokemuksestasi ja lähetä se minulle kevään aikana. Matkasi ei tarvitse suuntautua kauas kotoa, se voi olla myös matka, jonka olet toteuttanut omassa kotikaupungissasi.

Oulun yliopiston maantieteen laitoksen tutkimusryhmässä työskentelevä tutkijatohtori Kaarina Tervo-Kankare tekee tutkimusta esteettömästä matkailusta. Hän tarkastelee esteettömiä matkailupalveluita käyttävien matkailijoiden matkailukokemuksia ja käsityksiä matkailupalveluista sekä sitä, millaisia matkailuaktiviteetteja yleensä tarjotaan matkailijoille, joiden toimintakyky on syystä tai toisesta rajoittunut.

Tutkimuksen tarkoitus on saada erityismatkailijoiden mielipiteet ja ääni kuuluville esteettömän matkailun kehittämisessä ja sen tutkimuksessa. Tavoitteena on lisätä tietämystä esteettömästä matkailusta, kohottaa sen merkitystä omana tärkeänä tutkimus- ja kehittämisalanaan sekä poistaa turhia ennakkoluuloja esteettömyydestä matkailussa.

Lähetä oma matkakertomuksesi

Voit osallistua tutkimukseen lähettämällä vapaamuotoisen matkakertomuksesi Kaarinalle kevään aikana. Kuvaile jotain matkakokemustasi lähellä tai kaukana kotoa. Voit kertoa esimerkiksi siitä, missä olit, mitä teit siellä, kenen kanssa ja mikä teki matkakokemuksesta erityisen hyvän tai huonon. Millaisiin matkailuaktiviteetteihin osallistuit ja miltä ne tuntuivat? Mitä haluaisit tehdä eri tavalla, oliko kokemus täydellinen sellaisenaan? Koitko saavasi rahoillesi vastinetta?

Liitä kertomukseen myös tieto iästäsi sekä sukupuolestasi ja kerro hiukan siitä, millainen diagnoosi tai millaisia rajoitteita sinulla on. Nämä tiedot ovat vain tutkijan käyttöön tarkoitettuja ja luottamuksellisia, eikä niitä julkisteta missään. Yksittäisiä kertojia ei myöskään voi tunnistaa tuloksista, vaan kaikki tieto käsitellään anonyymisti.

Kaikkien kertomuksensa lähettäneiden kesken arvotaan kesäkuussa kolme kappaletta Suomalaisen Kirjakaupan lahjakortteja.

Lähetä kertomuksesi viimeistään 31.5.2016.

Yhteystiedot

Lähetä kertomuksesi joko sähköpostitse osoitteeseen This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

tai postitse osoitteeseen: Kaarina Tervo-Kankare

Maantieteen laitos

PL3000

90014 Oulun yliopisto

Lisätietoja tutkimuksesta saa Kaarinalta joko sähköpostitse tai puhelimitse numerosta 050-3507159.

Esteettömiä matkailuelämyksiä tarkastelevan tutkimuksen tuloksista kerrotaan ainakin CP-lehdessä alkuvuodesta 2017. Myös osa matkakertomuksista voidaan julkaista, mikäli niiden kirjoittajat antavat siihen luvan.