BannerBanner
Banner
Banner

Kunnat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

 

 

HELSINKI

Helsingistä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Erilaisia tapahtumia kuvataiteesta musiikkiin ja urheilusta messuihin riittää viikon jokaiselle päivälle. Helsingissä järjestetään vuosittain yli 3 000 tapahtumaa. Kesä on rentojen kaupunkitapahtumien sesonkia, ja talvella nautitaan vilkkaasta kulttuuritarjonnasta.

 

Helsinki on kätevänkokoinen kaupunki, jonka keskusta-alueeseen tutustuu helposti kävellen. Saat kaupungista vielä enemmän irti bussi- tai vesikiertoajelulla. Helsingistä on myös helppo tehdä päiväretkiä lähiseudulle ja naapurimaihin.

Helsinkiä ympäröivä kaunis luonto tarjoaa rajattomat mahdollisuudet ulkoilun harrastajille. Lukuisat vehreät puistot ovat niin matkailijoiden kuin kaupunkilaistenkin keitaita, ja aivan keskustan tuntumasta alkaa metsäinen Keskuspuisto. Liikunnan lajitarjonta on monipuolista ja laadukasta ympäri vuoden. Merellisyys ja saaristo tuovat tarjontaan raikkaat vivahteensa – saunomisen autuutta unohtamatta. Tutustu Helsingin seudun tarjoamiin mahdollisuuksiin alla olevan linkin välityksellä.

TUTUSTU HELSINKIIN

Liikuntaesteisiä matkailijoita ajatellen on Helsingin kaupunki rakentanut sivustojensa yhteyteen erilaisten käynti- ja tutustumiskohteiden esteettömyyttä kuvailevan tiedoston. Näille Helsingin sivuille voi siirtyä seuraavan linkin avulla:

ESTEETÖN HELSINKI

ESPOO

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki monipuolisine palveluineen ja viihtyisine asuinympäristöineen. Espoo sijaitsee Suomen etelä-rannikolla Helsingin naapurissa.

Espoosta tuli kaupunki vuonna 1972
Espoon pinta-ala 528 km²
Maa-alue 312 km²
Vesistöalue 216 km²
Asukasluku noin 240 000

Kulttuurinnälkäiselle Espoo tarjoaa paljon. Näe läpileikkaus suomalaisesta modernista taiteesta ja tutustu kansainvälisiin ja kotimaisiin vaihtuviin taidenäyttelyihin modenrin taiteen museossa EMMAssa.

Anna monipuolisen musiikin vietellä. Kansainvälinen April Jazz, vuorovuosin järjestettävät PianoEspoo ja KuoroEspoo, Urkuyön ja Aarian klassiset yökonsertit, Tapiola Sinfoniettan ohjelmisto.

Kun mieltäsi kaihertaa mikä tahansa matkailuun tai vapaa-ajan viettoon liittyvä kysymys, tule käymään matkailuneuvonnassamme. Autamme sinua mielellämme.

Espoon matkailuneuvonta on Tapiolan keskustassa, osoitteessa Tapiontori 3 A.

Matkailuneuvonnasta saat

  • matkailuesitteitä ja karttoja
  • esitteitä Espoon käyntikohteista
  • tietoa kahviloista, ravintoloista ja 
    majoitusmahdollisuuksista Espoossa
  • vinkkejä ajankohtaisista tapahtumista
  • ideoita vapaa-ajan- ja lomanviettoon
  • pääkaupunkiseudun ja kotimaan matkailuinfoa.

Matkailuneuvonta
Tapiontori 3 A, Tapiola, 02100 Espoo
Puh. (09) 8164 7230
Sähköposti: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Llisäksi saat matkailuinfoa monista Espoon yhteispalvelupisteistä

 

 

VANTAA

Vantaa on keskeinen osa Suomen vetovoimaista pääkaupunkiseutua. Hyvien lentoyhteyksien ansiosta Vantaalle on helppo tulla kaikista maailmankolkista ja myös muualta Suomesta.

Kansainvälinen liiketoiminta laajenee vauhdikkaasti etenkin Aviapolis-alueella, lentoaseman ympärillä. Lähialueelle ovat keskittyneet erinomaiset palvelut sekä vapaa-ajan että liikematkailijoille - Helsinki-Vantaan lentoaseman palvelut ovat myös kansainvälisesti palkitut.

Tasokkaat hotellit sekä kokous- ja kongressipaikat ovat helposti saavutettavissa lentokentän läheisyydessä. Kehä III on jo Suomen pisin ostoskatu.  Kauppakeskus Jumbon vieressä on viihdekeskus Flamingo hotelleineen, vesipuistoineen ja kylpylöineen, elokuvateattereineen, omine kauppagallerioioneen ja ravintoloineen.

Kulttuurinystäville Vantaa tarjoaa vuosittain laajan valikoiman konsertteja, näytelmiä ja tanssiesityksiä. Vaihtuvat näyttelyt matkailukohteissa, kaupunginmuseossa ja taidemuseossa kutsuvat tutustumaan.

Vantaan matkailuneuvontaa saa Vantaa-infoista Tikkurilasta ja Myyrmäestä.

Tikkurilan Vantaa-info
Ratatie 11, 2.krs, Tikkurila, 01300 Vantaa
puh. (0)9 8392 2133, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Myyrmäen Vantaa-info
Myyrmäkitalo
Kilterinraitti 6, 01600 Vantaa
puh. (0)9 8392 2133
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 


TURKU

Moderni Turku ja sitä ympäröivä vehmas maakunta sekä satumainen saaristo ovat nähtävyyksiä jo maisemiltaan, mutta täällä riittää myös paljon mielenkiintoisia monumentteja sekä muita aarteita silmän ja mielen iloksi.

Alueelta löydät muun muassa kiinnostavia museoita, jotka kertovat tarinoita historiasta, taiteesta, merenkulusta, biologiasta tai vaikka muovipusseista - valitse vapaasti oman kiinnostuksesi mukaisesti!  Liikuntaesteistä matkailijaa on haluttu auttaa valintojen tekemisessä liittämällä tähän linkin Turun kaupungin esteettömyyskartoituksen tuloksiin. Klikkaa alla olevaa otsikkoa, niin pääset valitsemaan turkulaisia kohteita.

 

TURKU KAIKILLE

 


KOTKA

Merikaupunki Kotka on Suomenlahden kansainvälinen ja vetovoimainen kasvukeskus, joka luotsaa yhteistyötä alueellaan ja seudullaan.  Kotkalaisuus on vahvaa yhteishenkeä, aktiivista osallistumista ja yrittäjyyttä.

Esteetön Kotka - tavoitteeseen pääsemiseksi on varmistettava esteetön kulku niin kaupungin kuin muidenkin julkisten viranomaisten hallinnoimiin kiinteistöihin. Teemme yhteistyötä ja pidämme yhteyttä sekä yksityisiin asunto- ja kiinteistöyhtiöihin että uudisrakennushankkeiden toteuttajiin ja joukkoliikennepalvelujen tuottajiin. Kotkassa on kartoitettu kaupungin kohteita liikuntaesteisyyden kannalta ja tuloksia voi lukea alla olevan linkin kautta.

ESTEETÖN KOTKA

 

OULU

 

Ouluun on helppo tulla mihin vuodenaikaan hyvänsä. Valoisat, lämpimät kesäpäivät ja kylmä, runsasluminen talvi kuuluvat kumpikin Oulun vuodenkiertoon. Monipuoliset ostos-, kulttuuri-, ja ravintolapalvelut takaavat matkailijoille unohtumattomia elämyksiä. Tapahtumia on ympäri vuoden, erityisesti kesäiseen aikaan lukuisat mielenkiintoiset tapahtumat mm. perinteikäs Valkosipuliyö, Rotuaari Piknik ja ilmakitaran MM-kilpailut värittävät Oulun laajaa tapahtumatarjontaa. Liikuntaesteisten matkailijoiden reitinvalintoja on helpotettu julkaisemalla kaupungin keskustan esteettömyyskartoitustiedot, joihin alla oleva linkki johtaa.

ESTEETÖN OULU