Sähköpyörätuolisalibandyreissu Zürichiin

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Blogi

PeteLähdimme toista kertaa Electric Gladiators -joukkueena kansainväliseen 12-joukkueen sähköpyörätuolisalibandyturnaukseen Sveitsiin, Zürichiin. Viime kerralla, vuonna 2004, tosin emme olleet vielä M-Team Electric Gladiators, eli osa M-Teamin salibandyseuraa. Turnauksen järjesti sveitsiläinen sähköpyörätuolisalibandyjoukkue nimeltä Iron Cats. Reissu kesti kaiken kaikkiaan 4 päivää, lähdimme perjantaina 3.10 Finnairin koneella Zürichiin, ja tulimme 6.10 Finnairilla myös takaisin. Kummallista kyllä Sveitsin päässä lentokenttäjärjestelyt toimivat kaiken kaikkiaan paljon paremmin kuin Suomen päässä, lukuunottamatta vaimoni Annan (joka myös pelaa joukkueessamme) sähköpyörätuolin laittamista myöhempään koneeseen. Onneksi tämä tapahtui kuitenkin vasta paluumatkalla.

Joka tapauksessa kun pääsimme lentokentältä, oli isäntäjoukkue järjestänyt erinomaisesti kyydit meille majapaikkaamme, Zürichiläiseen nuorisohostelliin, Jugendherberger Zürichiin, aivan kuin oli luvannutkin. Sama hostelli oli myös majapaikkanamme viime kerralla vuonna 2004. Osa huoneista oli neljän hengen huoneita, mutta sopu sijaa antaa, ja luo tiimihenkeä. Jo tuloiltana oli hostellissa täysi vilinä päällä, kun sähköpyörätuolisalibandyn pelaajia oli tullut eri puolilta Eurooppaa, mm. Saksasta, Italiasta ja Hollannista saakka. Onneksi kuitenkin kaikki osasivat enemmän tai vähemmän englantia, vaikka sveitsiläisten kanssa pärjäsikin paremmin saksalla. Onneksi meillä oli joukkueessamme myös saksankielentaitoisia, mm. Pihlin Joonas. Sain kuitenkin luotua paljolti kontakteja pelkällä englanninkielentaidollani, ja uskon että meidät muistetaan vastaisuudessakin. Nytkin minulta kysyttiin, että kai värjään naamani, kuten viimeksi, vaikka viime osanotostamme oli jo neljä vuotta, ja suurin osa pelaajistamme vaihtunut...!

Peleissä meillä ei ollut tällä kertaa oikein onni myötä,ja myös pelituolin hankinta tuli minulle hyvin ajankohtaiseksi, kun omani meinasi ylikuumentua kaiken aikaa. Pari maalia saimme kuitenkin tehtyä, ja pelasimme yllättäen tasaväkisesti Saksan entistä mestaria, Münich Animalsia vastaan. Myös Iron Catsejä vastaan meillä oli tiukka matsi. Joten tasokin oli siinä mielessä erittäin korkea. Laitahyökkääjämme Terhi Toikkanen meni pelituolillaan ympäri kesken matsin, mutta ei suostunut menemään huilaamaan vaan jatkoi peliä heti kun sähkäri saatiin takaisin pystyyn. Tulipahan taas suomalainen sisu todistettua!

Kaiken kaikkiaan isäntäjoukkueen Iron Catsin järjestelyt olivat loistavat, he kyyditsivät meidät myös pelipaikalle ja hostellille ja olivat varanneet ravintolan, jossa he järjestivät pelien päätteeksi juhlaillallisen live-bändin ja discon kera. Myös palkinnot jaettiin samassa paikassa. Ihan hienon pokaalin mekin saimme, tällä hetkellä kiertämässä Joni Väisäsen luona. Kaiken kaikkiaan loistoreissu, ehkä teemme tästä tradition, tai sitten menemme vaihtelun vuoksi jonkin muun maan turnaukseen.

Joukkueenjohtaja ja kapteeni Petri Niemelä M-Team Electric Gladiators www.electricgladiators.net, www.m-team.fi This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it treeniajat: ke ruskeasuon koululla klo 17-18, su M-Teamin halli Nauvontie 3:ssa klo 14-15:30. Jos kiinnostuit, tule treeneihimme, joukkueessamme on vielä tilaa!