BannerBanner
Banner
Banner

Tiekirkot

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Tiekirkkojen avoimet ovet kutsuvat tutustumaan kirkkoon kotipitäjässä tai Suomen toisella laidalla. Ainutlaatuisen tunnelman lisäksi Tiekirkoissa avautuu ikkuna historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Kun on hupailtu huvipuistossa tai tapeltu takapenkillä, voivat perheen pienimmätkin kaivata hetkeksi kirkon viileyteen ja rauhaan. Erilaisuus on osa Tiekirkkojen vetovoimaa. Mukana on niin uusia kuin vanhojakin, pelkistettyjä sekä runsailla yksityiskohdilla koristeltuja kirkkoja. Tiekirkoista kerrotaan sivuilla osoitteessa: www.kirkkopalvelut.fi

Kohteeksi voi valita keskiaikaisen harmaakivikirkon, perinteisen puukirkon tai modernimpaa arkkitehtuuria edustavan kirkkorakennuksen. Kesällä 2009 Tiekirkkojen ketjuun kuuluu jo 270 kirkkoa eri puolilla Suomea. Uusia kirkkoja tulee mukaan lähes joka vuosi. Lähes kaikki Tiekirkot ovat pyörätuolille soveliaita. Tässä jäljempänä mainitussa kirkkokohtaisessa tiedostossa on esteettömyys samoin kuin inva-WC:t ilmoitettu symboleilla muiden mielenkiintoisten ja tarpeellisten tietojen ohessa.

Kaikki Tiekirkot ympäri Suomen kätkevät hämyihinsä mitä erilaisempia tekstiiliaarteita. Yli 80 Tiekirkkossa voi ihailla myös upeita lasimaalauksia. Näiden hauraiden aarteiden äärelle matkailijan johdattaa erityinen lasimaalausten palvelumerkki.

Tiekirkoissa järjestetään monenlaisia hartauksia ja konsertteja. Jumalanpalveluksia vietetään yleensä sunnuntaisin klo 10. Tarkemmat ohjelmat voi tarkistaa kirkkokohtaisesti Löydä Tiekirkkoon -sivuilta. Pääsääntöisesti Tiekirkot pitävät ovensa avoinna elokuun loppupuolelle ja avautuvat taas uudestaan seuraavan kesän kesäkuun alussa.

Tiekirkot 2009 esite