Banner
Banner
Banner
Banner

Ajankohtaista

Onnettomuus vaihtoi vaelluskengät pyörätuoliin – Australialaisnainen vertailee maailman metsäpolkuja

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Last Updated (Thursday, 02 August 2018 09:41) Written by Administrator Monday, 21 August 2017 00:00

Ylen artikkeli 21.8.2017 (Ville Muikkula)

Onnettomuus vaihtoi vaelluskengät pyörätuoliin – Australialaisnainen vertailee maailman metsäpolkuja

 

ADFE ESPANJAN SUOMALAINEN VAMMAISYHDISTYS 10-VUOTIAS

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Last Updated (Thursday, 30 March 2017 08:12) Written by Administrator Thursday, 30 March 2017 07:59

ADFE (Asociación de discapacitados finlandesa en España) on pääasiassa Aurinkorannikolla ja etenkin Fuengirolassa toimiva vammaisyhdistys, joka perustettiin 13.3.2007 eli melko tasaan 10-vuotta sitten.

Toimintamme rungon  ovat muodostaneet esteettömät retket aina hissillisillä busseilla lähinnä Malagan maakunnan eri nähtävyyksiin lähtien museoista ja luonnon nähtävyyksistä aina ratsutiloihin ja Jerezin moottoriurheilutapahtumiin. Yhdistyksemme piti myös Fuengirolassa jonkin aikaa nk. invarantaa, jossa vammaisia autettiin erikoispyörätuoleilla  mereen uimaan.
.
Yhteisöllisyyttä ovat tuoneet myös lukuisat ravintolaillat pikkujouluja myöten  sekä tietenkin seudulle uusina saapuvien vammaisten neuvonta ja usein ihan kädestä pitäen auttaminen arjen pulmissa, siis todellista vertaistukea käytännössä.

Pari viikkoa sitten olimme katsomassa vuoden urheilijan, Leo-Pekka Tähden seuran  Amivelin voittoa Gran Canariasta pyörätuolikoripallossa. Leo-Pekkahan muun harjoittelun ohella pelaa myös täällä korkeatasoisessa Espanjan pyörätuolikoripalloliigassa.

Kevään viimeisenä retkenä huhtikuun loppupuolella menemme ihastelemaan flamingoja Laguna de Puente Pierdakselle  ja paluumatkalla nautimme lammasaterian kuulussa ravintola El Trillossa.

Varsinaisen10-vuotisjuhlamme pidämme vasta ensi marraskuussa ja syyskautemme alkaa jo sitä ennen lokakuun lopussa, jolloin  teemme retken Picasso-museoon Malagaan ja kuten aina retkillämme nautimme herkullisen
aterian jossain viihtyisässä paikallisessa tavernassa.

Tänä vuonna olemme uudistaneet myös kotisivumme, www.adfe.fi joihin tutustumalla saat parhaan kuvan monipuolisesta toiminnastamme sekä ajankohtaisen tiedon tapahtumistamme.

 Mikäli jäsenyytemme kiinnostaa voit helposti tehdä liittymishakemuksen sivuillamme.

Kari Ellimäki
ADFE:n hallituksen puh.joht.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

   

Sähköpyörätuolin kanssa maailman ympäri

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Last Updated (Tuesday, 01 November 2016 09:02) Written by Administrator Tuesday, 01 November 2016 08:59

http://matkustusturvallisuus.fi/sahkopyoratuolin-maailman-ympari-unelmaa-elaen-riskeihin-varautuen/

   

Osallistu esteetöntä matkailua tarkastelevaan tutkimukseen

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Last Updated (Tuesday, 16 February 2016 08:41) Written by Administrator Wednesday, 03 February 2016 13:25

Voisitko jakaa matkakokemuksesi esteetöntä matkailua tutkivan tutkijan kanssa? Kirjoita, nauhoita tai sanele vapaamittainen kuvaus jostakin matkakokemuksestasi ja lähetä se minulle kevään aikana. Matkasi ei tarvitse suuntautua kauas kotoa, se voi olla myös matka, jonka olet toteuttanut omassa kotikaupungissasi.

Oulun yliopiston maantieteen laitoksen tutkimusryhmässä työskentelevä tutkijatohtori Kaarina Tervo-Kankare tekee tutkimusta esteettömästä matkailusta. Hän tarkastelee esteettömiä matkailupalveluita käyttävien matkailijoiden matkailukokemuksia ja käsityksiä matkailupalveluista sekä sitä, millaisia matkailuaktiviteetteja yleensä tarjotaan matkailijoille, joiden toimintakyky on syystä tai toisesta rajoittunut.

Tutkimuksen tarkoitus on saada erityismatkailijoiden mielipiteet ja ääni kuuluville esteettömän matkailun kehittämisessä ja sen tutkimuksessa. Tavoitteena on lisätä tietämystä esteettömästä matkailusta, kohottaa sen merkitystä omana tärkeänä tutkimus- ja kehittämisalanaan sekä poistaa turhia ennakkoluuloja esteettömyydestä matkailussa.

Lähetä oma matkakertomuksesi

Voit osallistua tutkimukseen lähettämällä vapaamuotoisen matkakertomuksesi Kaarinalle kevään aikana. Kuvaile jotain matkakokemustasi lähellä tai kaukana kotoa. Voit kertoa esimerkiksi siitä, missä olit, mitä teit siellä, kenen kanssa ja mikä teki matkakokemuksesta erityisen hyvän tai huonon. Millaisiin matkailuaktiviteetteihin osallistuit ja miltä ne tuntuivat? Mitä haluaisit tehdä eri tavalla, oliko kokemus täydellinen sellaisenaan? Koitko saavasi rahoillesi vastinetta?

Liitä kertomukseen myös tieto iästäsi sekä sukupuolestasi ja kerro hiukan siitä, millainen diagnoosi tai millaisia rajoitteita sinulla on. Nämä tiedot ovat vain tutkijan käyttöön tarkoitettuja ja luottamuksellisia, eikä niitä julkisteta missään. Yksittäisiä kertojia ei myöskään voi tunnistaa tuloksista, vaan kaikki tieto käsitellään anonyymisti.

Kaikkien kertomuksensa lähettäneiden kesken arvotaan kesäkuussa kolme kappaletta Suomalaisen Kirjakaupan lahjakortteja.

Lähetä kertomuksesi viimeistään 31.5.2016.

Yhteystiedot

Lähetä kertomuksesi joko sähköpostitse osoitteeseen This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

tai postitse osoitteeseen: Kaarina Tervo-Kankare

Maantieteen laitos

PL3000

90014 Oulun yliopisto

Lisätietoja tutkimuksesta saa Kaarinalta joko sähköpostitse tai puhelimitse numerosta 050-3507159.

Esteettömiä matkailuelämyksiä tarkastelevan tutkimuksen tuloksista kerrotaan ainakin CP-lehdessä alkuvuodesta 2017. Myös osa matkakertomuksista voidaan julkaista, mikäli niiden kirjoittajat antavat siihen luvan.

   

Viittomakielinen kirjasto palkittu & uusia julkaisuja

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Last Updated (Thursday, 21 May 2015 12:48) Written by Administrator Thursday, 21 May 2015 12:30

1. Viittomakieliselle kirjastolle Jodi Awards -palkinto!

2. Opinnäytetyö: Viittomakielisen kulttuurin tapahtumille on kysyntää

---

1. Viittomakieliselle kirjastolle Jodi Awards -palkinto!

Englantilainen Jodi Mattes Trust on myöntänyt Kuurojen Liiton Viittomakieliselle kirjastolle vuoden 2015 Jodi Awards -palkinnon.

Palkinto luovutettiin 20.5. tilaisuudessa Lontoossa, ja sen luovutti paronitar Campbell. Kuurojen Liiton puolesta palkinnon otti vastaan kirjaston tuottaja Riitta Vivolin-Karén.

Palkinnon perusteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että Viittomakielisen kirjaston toteuttajana on kuurojen oma järjestö. Kirjastoa kiitettiin laajasta aineistosta, ja hienona pidettiin myös kirjaston opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamaa tukea.

Muut palkitut organisaatiot ovat Canadian Museum for Human Rights  (Kanadan ihmisoikeusmuseo) ja Edinburgh City Libraries (Edinburghin kaupunginkirjasto).

Kansainvälinen Jodi Awards -palkinto myönnetään vuosittain parhaille vammaiset huomioiville esteettömyyttä ja palveluiden saavutettavuutta edistäville teknologisille ratkaisuille museoissa, kirjastoissa ja muissa vastaavissa palveluissa. Jodi Mattes Trustin tavoitteena on edistää digitaalisen saavutettavuuden kulttuuria.

Lisätietoja englanniksi: www.jodiawards.org.uk

---

2. Opinnäytetyö: Viittomakielisen kulttuurin tapahtumille on kysyntää

Opinnäytetyönämme järjestimme 7.2.2015 sekä kuuroille että kuuleville avoimen HELsign - viittomakielisen kulttuurin tapahtuman kulttuurikeskus Stoassa. Tapahtuman kävijöiden ja yhteistyökumppaneiden palautteen perusteella vastaavanlaisia viittomakielisiä kulttuuritapahtumia toivottaisiin järjestettävän tulevaisuudessakin.

Tapahtumassa toteutetun palautekyselyn mukaan suurella osalla palautekyselyyn vastanneista syynä tapahtumaan osallistumiselle oli juuri tapahtuman viittomakielisyys. Seuraavaksi eniten vastaajat olivat tulleet tapahtumaan, koska halusivat tutustua viittomakieliseen kulttuuriin ja taiteeseen.

Opinnäytetyössämme tutkimme, mitä kielellisesti saavutettavan kulttuuritapahtuman suunnittelussa pitää huomioida ja kuinka järjestää viittomakielen tulkkaus kulttuuritapahtumaan. Opinnäytetyömme toteutimme toiminnallisena tutkimuksena toteuttaen tapahtuman yhdessä työryhmän kanssa ja dokumentoimalla prosessin ja sen tulokset.

Tapahtuma oli osa Humanistisen ammattikorkeakoulun Vetovoimaa kulttuurikeskuksiin -hanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia paikallisessa kulttuuritoiminnassa. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä kulttuurituottajaopiskelija Kaisa Suomelan sekä Vetovoimaa kulttuurikeskuksiin ohjausryhmän lehtoreiden kanssa.

Linkki opinnäytetyöhön Kielellinen saavutettavuus HELsign -viittomakielisen kulttuurin tapahtumassa (PDF): http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201504305628

Opinnäytetyö on saatavilla DOC-muodossa Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilta: http://www.kulttuuriakaikille.info/saavutettavuus_tutkimukset_ja_raportit_kulttuuriala_yleisesti

Lisätietoja:

Hanna Holopainen, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ja Anni Saviniemi, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

   

Page 2 of 6