Banner
Banner
Banner
Banner

Blogit

Pelireissu Ouluun 28.11.-30.11.08

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Written by Petri Niemelä Wednesday, 04 February 2009 13:28

PeteTaas uusi kausi pyörähti käyntiin kansallisessa sarjassamme. Ensimmäiset kauden ottelumme sijoittuivat Ouluun, jossa meitä oli vastassa sekä oululainen Merikoski II että Turun TPS. Matka oli pitkä, joka jo sinällään oli kokemus, ja tiimiä yhteen hitsaava sellainen. Tällä kertaa meillä olikin uusi ase, pelituoli. Tai olihan meidän laitahyökkääjällämme Terhillä ollut sellainen jo keväästä, mutta tällä kertaa meillä oli kaksi pelituolia hyökkäyspäädyssä. Pelituolit ovat ristiriitainen aihe, toisaalta se lisää epätasa-arvoisuutta, mutta toisaalta taas mahdollistaa vauhdikkaamman pelin... Joka tapauksessa jos muilla joukkueilla on pelituoli, jää joukkue jolla ei ole, jalkoihin. Oli sitten asiasta mitä mieltä tahansa.

Lauantain ensimmäinen matsi oli vasta klo 14:45, mutta silti meillä tuntui olevan kiire. Ehdimme kuitenkin vielä tuunauttaa viimeiset säädöt pelituoleihimme kisapaikalla, sekä luoda yhteishenkeä pukukopissa. Ensimmäinen matsimme Merikoski II:sta vastaan onnistui yli odotusten. Raivokkaalla taistelulla peli loppui tuloksin 2-7 meidän hyväksemme, siitäkin huolimatta että Merikoski II:sen Mariella Tenkanen pisti kovasti kampoihin. Ennen seuraavaa matsia ehdimme tuskin hengähtää, kun peli jo alkoi, matseilla oli nimittäin vain noin puoli tuntia väliä. Toinen matsi Merikoski II:sta vastaan päättyikin 5-2, myös meidän hyväksemme. Viimeiseen matsiin meillä oli vähän enemmän aikaa levähtää, mutta olimme siitä huolimatta jo väsyneitä. Toisaalta TPS pelasi turnauksessa yllättävän hyvin ja antoi kovan vastuksen, ottelun päättyessä 8-6. TPS:n tiimipeli toimi erityisen hyvin.

Lähdimme pelien jälkeen Korsisaaren bussilla kotiin, ja olimme kotona jo sunnuntai-aamuna. Kaiken kaikkiaan Oulun osaturnaus onnistui meidän osaltamme hyvin, sekä pelien että matkan osalta. Seuraavan kerran pelaammekin Ilmajoella 28.-29.3.2009. Tervetuloa kannustamaan!

Joukkueenjohtaja ja kapteeni Petri Niemelä

Tutustu myös:

www.electricgladiators.net (Joukkueen omat nettisivut)

 

Sähköpyörätuolisalibandyreissu Zürichiin

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Written by Petri Niemelä Tuesday, 07 October 2008 08:12

PeteLähdimme toista kertaa Electric Gladiators -joukkueena kansainväliseen 12-joukkueen sähköpyörätuolisalibandyturnaukseen Sveitsiin, Zürichiin. Viime kerralla, vuonna 2004, tosin emme olleet vielä M-Team Electric Gladiators, eli osa M-Teamin salibandyseuraa. Turnauksen järjesti sveitsiläinen sähköpyörätuolisalibandyjoukkue nimeltä Iron Cats. Reissu kesti kaiken kaikkiaan 4 päivää, lähdimme perjantaina 3.10 Finnairin koneella Zürichiin, ja tulimme 6.10 Finnairilla myös takaisin. Kummallista kyllä Sveitsin päässä lentokenttäjärjestelyt toimivat kaiken kaikkiaan paljon paremmin kuin Suomen päässä, lukuunottamatta vaimoni Annan (joka myös pelaa joukkueessamme) sähköpyörätuolin laittamista myöhempään koneeseen. Onneksi tämä tapahtui kuitenkin vasta paluumatkalla.

Joka tapauksessa kun pääsimme lentokentältä, oli isäntäjoukkue järjestänyt erinomaisesti kyydit meille majapaikkaamme, Zürichiläiseen nuorisohostelliin, Jugendherberger Zürichiin, aivan kuin oli luvannutkin. Sama hostelli oli myös majapaikkanamme viime kerralla vuonna 2004. Osa huoneista oli neljän hengen huoneita, mutta sopu sijaa antaa, ja luo tiimihenkeä. Jo tuloiltana oli hostellissa täysi vilinä päällä, kun sähköpyörätuolisalibandyn pelaajia oli tullut eri puolilta Eurooppaa, mm. Saksasta, Italiasta ja Hollannista saakka. Onneksi kuitenkin kaikki osasivat enemmän tai vähemmän englantia, vaikka sveitsiläisten kanssa pärjäsikin paremmin saksalla. Onneksi meillä oli joukkueessamme myös saksankielentaitoisia, mm. Pihlin Joonas. Sain kuitenkin luotua paljolti kontakteja pelkällä englanninkielentaidollani, ja uskon että meidät muistetaan vastaisuudessakin. Nytkin minulta kysyttiin, että kai värjään naamani, kuten viimeksi, vaikka viime osanotostamme oli jo neljä vuotta, ja suurin osa pelaajistamme vaihtunut...!

Peleissä meillä ei ollut tällä kertaa oikein onni myötä,ja myös pelituolin hankinta tuli minulle hyvin ajankohtaiseksi, kun omani meinasi ylikuumentua kaiken aikaa. Pari maalia saimme kuitenkin tehtyä, ja pelasimme yllättäen tasaväkisesti Saksan entistä mestaria, Münich Animalsia vastaan. Myös Iron Catsejä vastaan meillä oli tiukka matsi. Joten tasokin oli siinä mielessä erittäin korkea. Laitahyökkääjämme Terhi Toikkanen meni pelituolillaan ympäri kesken matsin, mutta ei suostunut menemään huilaamaan vaan jatkoi peliä heti kun sähkäri saatiin takaisin pystyyn. Tulipahan taas suomalainen sisu todistettua!

Kaiken kaikkiaan isäntäjoukkueen Iron Catsin järjestelyt olivat loistavat, he kyyditsivät meidät myös pelipaikalle ja hostellille ja olivat varanneet ravintolan, jossa he järjestivät pelien päätteeksi juhlaillallisen live-bändin ja discon kera. Myös palkinnot jaettiin samassa paikassa. Ihan hienon pokaalin mekin saimme, tällä hetkellä kiertämässä Joni Väisäsen luona. Kaiken kaikkiaan loistoreissu, ehkä teemme tästä tradition, tai sitten menemme vaihtelun vuoksi jonkin muun maan turnaukseen.

Joukkueenjohtaja ja kapteeni Petri Niemelä M-Team Electric Gladiators www.electricgladiators.net, www.m-team.fi This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it treeniajat: ke ruskeasuon koululla klo 17-18, su M-Teamin halli Nauvontie 3:ssa klo 14-15:30. Jos kiinnostuit, tule treeneihimme, joukkueessamme on vielä tilaa!

   

Page 5 of 5