Banner
Banner
Banner
Banner

VIHERLANDIA

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Blogi

Suuri puutarhamyymälä/matkailukohde Jyväskylässä

 

Jyväskylässä on suosittu matkailukohde Viherlandia, jossa käy väkeä bussilasteittain. Itse olen usein Jyväskylässä asuessani ulkoillut asfaltoitua rantaraittia pitkin Viherlandiaan. Rantaraittihan kiertää Jyväsjärven.

 

Viherlandiassa on invavessa ja liikkuminen on ollut suhteellisen helppoa. Ongelmana on kuitenkin ollut näihin päiviin saakka se, että yläkerran lounasravintolaan ei ole ollut yleisökäyttöön tarkoitettua hissiä. Tässä pääsiäisenä kuitenkin hieraisin kaksi kertaa silmiäni, koska talven aikana olivat rakentaneet invahissin!

 

Kun olemme aikaisemmin Vihrelandiassa kahvitelleet tai ruokailleet, on jonkun pitänyt tuoda meille syötävät alas. Alhaalla taas ei juurikaan ole ollut pöytätilaa, paitsi pihalla terassin tapaisella, jonne taas on ollut järkyttävä kynnys, jota on pitänyt loiventaa rullaamaalla kynnyksen kohdalle mattoa, joka on pitänyt hakea pitkän matkan päästä, leikkokukkaosaston myyntitiskin kohdalta.

 

Henkilökunta on joskus maanitellut meitä käyttämään tavarahissiä, mutta sitähän ei ole tarkoitettu henkilökuljetuksiin, joka hississä lukeekin. Suurin ongelmahan on, että jos tavarahissi jää kerrosten väliin, niin tavarahissin huoltosopimukseen ei kuulu sellainen, että korjaaja olisi puolen tunnin kuluessa paikalla. Jos tavarahissi jää viikonloppuna jumiin, niin odotus voi olla pitkäkin ja kuka edes korvaa korjaajan paikalle tulon tässä tilanteessa. Itse en halua tavarahissiä käyttää, vaikka tunnenkin pyörätuolin käyttäjiä, joille tämä ei ole ongelma.

 

Nyt voimme todeta, että Viherlandia on esteetön retkikohde, jossa voi ihailla kasveja, papukaijoja, tehdä monenmoisia lahjaostoksia. Lisäksi rakennuksesta löytyy Iittala Outlet-myymälä. Ja aivan Viherlandian vieressä on lapsille oma Peukkulan seikkailupuutarha, joten tämä on koko perheen retkikohde. Voin hyvällä omalla tunnolla suositella kaikille retkikohteeksi Viherlandiaa, nyt kun sinne on invahissi rakennettu. Ihanaa, että pikkuhiljaa maailma muuttuu esteettömämmäksi paikaksi.

 

http://www.viherlandia.fi/